Romet Kreek • 19. august 2011 kell 5:01

Merkel-Sarkozy lasid vana džinni pudelist välja

Mullu toetust mitteleidnud finantstehingu maksuidee käisid Prantsuse president Nicolas Sarkozy ja Saksa kantsler Angela Merkel sel nädalal taas välja. Mida see maks hõlmaks instrumentide ja riikide osas, kui suur oleks maksumäär ja mis oleks maksustamiskoha määratlus, on teadmata.

Selles osas on oodata värskemat infot septembris. "Me ei saa olla olukorras, kus maks kehtib Dublinis ja ei kehti Londonis," ütles Iiri rahandusminister Michael Noonan. Ta lisas, et maksuideele leiab palju vastseid tugeva finantsteenustega riikides nagu Luksemburgist, Hollandist ja isegi Prantsusmaalt.

Üleeile teatas Euroopa finantsturgude assotsiatsioon, et pangatasu lööks majanduskasvu. Viimasega ei ole Euroopas tervikuna lood kiita.

Loe pikemat artiklit tänasest paberlehest.

Hetkel kuum