Analüütikud on  optimistlikumad

Romet Kreek 22. august 2011, 11:15

USA aktsiaanalüütikud on optimistlikumad, kirjutas Bloomberg.

Wall Streeti firmad tõestasid S&P 500 indeksi kasumiootust jutti kümnendat kvartalit, prognoosides 2011. aastal kasumite 17protsendist kasvu. Seda on 9,9 korda enam, kui ökonomistid ootavad majanduskasvuks. Alates 1954. aastast on keskmine erinevus 5,4kordne.

„Kõik on hetkel pusimas kahe küsimuse kallal,“ ütles Fifth Third Asset Managementi investeerimisjuht Keith Wirtz. „Kas horisondil on surutis ja kuhu lähevad ettevõtete kasumid.“

Fort Washington Investment Advisorsi analüütik Nick Sargen prognoosis 2007. aasta kordumist, kui analüütikud ei suutnud ette näha krediidikriisi. Neli aastat tagasi, ootasid analüütikud 2007. aasta kasumite 14protsendilist kasvu. Kasumid kasvasid ühe protsendi võrra. Samal ajal langetasid analüütikud majanduskasvu prognoosi 0,8 protsendipunkti võrra 1,9 protsendile. Kui majandus langes 2008. aastal, kärpisid analüütikud ettevõtete kasumiprognoose 25 protsendi võrra.

„Sellistes oludes peate tegema stsenaariumianalüüsi ja küsima endalt, milline on kõige tõenäolisem stsenaarium ja määrama selle tõenäosuse,“ ütles Russell Investmentsi strateeg Stephn Wood. „Meie arvame jätkuvalt, et majandus on taastunud. Mõned kvartalid on teistest paremad, mõned kehvemad. Kasumite poolelt on Ameerika korporatsioonide väljavaated väga tugevad.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. August 2011, 19:21
Otsi:

Ava täpsem otsing