Härra Hävingu 5 ideed investeerimiseks

Fredy-Edwin Esse 23. august 2011, 00:00

"Finantstingimused on praegu hullemad kui enne 2008. aasta kriisi," ütles Tais paiknev Faber MarketWatchile antud intervjuus. "Fiskaaldefitsiidid on plahvatanud ja nii USA kui ka Euroopa poliitiline süsteem on muutunud täiesti disfunktsionaalseks."

Fed on kuri institutsioon. Faber on enda sõnul geopoliitiliselt "ülikarune" (väga pessimistlikult tulevikku suhtuv investor - toim). "Massilise rahatrükkimise keskkonnas peame me küsima, kuidas kaitsta enda jõukust. Kuhu raha paigutada?"

Faberil pole midagi head öelda ka USA Föderaalreservi (Fed) kohta, kes tema sõnul karistab korralikke inimesi. "Tegu on kurja institutsiooniga selles mõttes, et nad karistavad korralikke inimesi, kes on terve elu raha kogunud," vihjas Faber rahatrükkimise probleemile.

"Need inimesed ei saa aru aktsiatest ja investeeringutest ning nüüd on nad järsku sunnitud spekuleerima, mis teadupärast on investeerimise vastand," lisas Faber, kes usub, et ettevõtete majandustulemused hakkavad investoritele pettumusi valmistama.

"Ma ei suhtu liialt negatiivselt aktsiatesse," ütles Faber. "Kui sa oled pessimistlik maailma suhtes, läheb sul ilmselt aktsiates paremini kui valitsuse võlakirjades ja rahas." Seega pistke investeerimisguru näpunäited kõrva taha ja lootke parimat.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing