USA börs: nädal algas tõusuga

Maarja-Liis Mitri 22. august 2011, 23:48

Pärast eelmise nädala karme languspäevi, alustasid USA börsid uut nädalat tagasihoidliku tõusuga.

Kuigi päeva alguses tõusid peamised aktsiaindeksid üle 1%, ei suutnud nad sessiooni lõpuks siiski samale tasemele püsima jääda. Esmaspäeva lõpetasid kolm peamist USA börse iseloomustavat näitajat järgnevalt:

Dow Jones         10 854,50           +36,85          +0,34%
Nasdaq                 2 345,38              +3,02          +0,13%
S&P 500                1 123,82              +0,28          +0,03%


Dow Jonesi koondindeksi 30 komponendist esines kõige paremini                 Hewlett-Packardi aktsia, mis tõusis üle 3,5%. Reedel olid sama ettevõtte aktsiad langenud ligi 20%, kui firma teatas, et plaanib loobuda oma lauaarvutite tootmisüksusest.

Dow Jonesi näitajasse kuuluvatest aktsiatest oli halvim päev finantsettevõtete väärtpaberitele. Bank of America ja IBMi  aktsiad langesid üle 7% ja JPMorgan ligikaudu 2,7%.

Investorid ootavad reedest Föderaalreservi juhi Ben Bernanke kõnet. Eelmisel aastal tõi see kaasa teate rahatrükkimise programmi teisest voorust, mis selle aasta alguses ka aktsiaturgudele toetust pakkus. Nüüd tahavad investorid teada, mida on Bernankel sel aastal majanduse kohta öelda, kuid samal ajal on õhus ka kahtlused, kui kaugele saab keskpank ikkagi majanduskasvu stimuleerimisega minna.

"Börs karjub kvantitatiivse leevendamise kolmanda osa järele. Kui see tuleb, siis on oodata korralikku tõusu. Kui ei, siis on oodata veresauna," sõnas Keith Springer, Springer Financial Advisorsi juht.

Dollar langes täna euro ja jeeni suhtes, aga tõusis naela suhtes. Oktoobri tähtajaga naftafutuuride hind tõusis 1,84 dollarit 84,10 dollarile barrelilt, samal ajal kui lootuses, et Liibüa taastab oma naftatootmise, langes Euroopas jälgitav Brenti toornafta futuuride hind 1,10 dollari võrra tasemele 107,52.

Kümneaastaste võlakirjade hind langes täna USA-s, tõstes tootlust 0,02% võrra 2,09%-le.

Detsembri tähtajaga kullafutuuride hind tõusis täna veelgi, saavutades taseme      1 891,90 dollarit untsi kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. August 2011, 23:48
Otsi:

Ava täpsem otsing