Börsitõus

Romet Kreek 23. august 2011, 10:52

Tallinna börsil on alanud päev tõusuga.

Nii mõnegi ettevõtete aktsiad on teinud märkimisväärse tõusu, ehkki käibed on olematud.

Arco Vara aktsia hind on tõusnud 3,5 protsenti, käibeks 356,20 eurot. Harju Elektri aktsia kolme protsendise tõusu taga on 41,18eurone käive. Viisnurga aktsia on tõusnud 4,8 protsenti, tänu 325eurosele käibele. Väheke soliidsema käibega on Merko Ehituse aktsia hind tõusnud 2,4 protsenti, Olympic EG aktsia 2,9 protsenti ja Tallinki aktsia 1,9 protsenti. Langevat aktsiat Tallinna börsil kirjutamise hetkel ei olnud.

Ka Euroopas on päev alanud positiivselt. Ühendkuningriigi aktsiaturg tõusis 1,4 protsenti, Saksamaa 1,7 protsenti, Prantsusmaa 2,2 protsenti, Hispaania 1,9 protsenti ja Itaalia 2,4 protsenti. Põhjamaade aktsiaturgudest tõusis Taani 1,1 protsenti, Soome 2,5 protsenti, Norra kaks protsenti ja Rootsi 2,3 protsenti.

Aasias tõusid aktsiaturud enam kui eile USA oma. Jaapani aktsiaturg tõusis 1,2 protsenti, Hiina 1,6 protsenti, Korea 4,1 protsenti, Austraalia 2,2 protsenti ja India ühe protsendi. USAs lõppes eilne kauplemispäev olenevalt indeksist 0,03 kuni 0,34 protsendise tõusuga.

Investorid panustavad, et reedel algavad Jackson Hole’i rahvusvahelisel keskpankurite kohtumisel teatab Föderaalreserv täiendavatest abinõudest majanduse elavdamiseks.

„Paistab, et turul on veidi põhjaõngitsemise huvi, kuna hiljutine müügilaine on muutnud aktsiad üsna atraktiivseteks,“ ütles Samsung Asset Managementi fondijuht Lim Chang Gue Bloombergile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. August 2011, 16:01
    Otsi:

    Ava täpsem otsing