Võimuparteid valivad Eesti Panga presidendi kandidaate

Alyona Stadnik 23. august 2011, 08:18

Vahetult pärast vabariigi presidendi valimist tuleks võimuliidul leppida kokku järgmise aasta märtsis valitavas Eesti Panga presidendi kandidaadis.

Reformierakond on oma juhi, peaminister Andrus Ansipi suu läbi üsna selgelt välja öelnud, et kui rahandusminister Jürgen Ligi sooviks ametikohta vahetada, siis partei meelest oleks ta keskpanga juhina kõige sobilikum, kirjutas Postimees.

Postimehe andmetel võib üheks IRLi kandidaadiks olla aga Maailmapangas töötav Ardo Hansson. Tema poole tegi hiljuti kummarduse ka IRLi juht Mart Laar, kui ta ütles 20 iseseisvusaastat meenutavas Postimehe sarjas, et 90ndate alguses aitas valuutakomitee süsteemi loomisele kõige enam kaasa just Hansson, toonane Eesti Panga nõunik ja mitmete Eesti valitsuste majandusnõunik.

Praegune nõukogu esimees Jaan Männik on öelnud, et kui Ligi kandideeriks, siis oleks ta nõus Ligi kandidatuuri nõukogule esitama.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. August 2011, 08:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing