Aasia aktsiaturud võtsid suuna alla

Romet Kreek 24. august 2011, 09:22

Eredaks kontrastiks eilse börsipäevaga USAs on Aasia aktsiaturud võtnud suuna alla.

USAs mindi eile börsidel ostmisega päris hoogu, kuna oodatakse reedelt Bernanke’ilt Jackson Hole’is toimuvalt keskpankurite rahvusvaheliselt kohtumiselt järgmist rahapoliitika lõdvendamist. USA peamised aktsiaindeksid tõusid 3-4 protsenti. Investorid ei lasknud end heidutada maavärinast Idarannikul, mis lülitas välja kaks tuumaelektrijaama ja mille mõjul ka New Yorgis hooned kõikusid. Täna on hetkel ka USA aktsiaindeksifutuurid indikeerimas turu avanemist väikese miinusega.

Jaapanile mõjus negatiivselt Moody’se poolne krediidireitingu langetamine. Muidu kardetakse ikka arenevate maade kasvutempo aeglustumist, jättes kõrvale USA majanduse kasvuraskused ning Euroopa võlakriisi.

Jaapani aktsiaturg langes 1,1 protsenti, Korea 0,8 protsenti, Austraalia 0,2 protsenti ja India ühe protsendi. Hiina aktsiaturg tõusis 0,06 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. August 2011, 11:31
Otsi:

Ava täpsem otsing