Google sai trahvi

Maarja-Liis Mitri 24. august 2011, 19:32

Google on sunnitud välja käima 500 miljoni dollari suuruse trahvi väljaspool seadust tegutsevate online-apteekide reklaamide näitamise eest.

Esimest korda tuli trahviprobleem avalikkuse ette selle aasta mais, mil Google teatas, et on kõrvale pannud 500 miljonit dollarit, juhuks kui Justiitsministeeriumi algatatud uurimine ettevõtte reklaamitegevuse suhtes peaks andma negatiivse tulemuse. See summa vähendas Google’i kvartalikasumit 22% võrra.

Valitsuse ametnike sõnul puudutas uurimine teatud online-apteekide reklaame, sest viimased tegutsevad illegaalselt, jättes patsiendilt retsepti küsimata või müües võltsitud ravimeid. Google vastas sellele tol korral, et Internetis tegutsevate ravimimüüjate reguleerimine on kui kassi-hiire mäng, sest isegi kui otsingumootor võtab kasutusele meetmed, et takistada apteeke end reklaamimast, leiavad viimased ikka viisi, kuidas neist meetmetest mööda hiilida.

Näiteks nõudis Google kuni 2010. aasta alguseni, et Internetis tegutsevad apteegid peaksid oma tegevuse seaduslikkust tõestama läbi veebilehe PharmacyChecker.com. Nähtavasti polnud kontroll selle nõudmise täitmise üle aga väga range, sest mitmed seaduseväliselt opereerivad apteegid jätkasid oma kuulutuste avaldamist Google’i lehtedel end sealjuures eelnimetatud veebilehel registreerimata.

Ühendriikides on veebiettevõtted seaduse ees vastutavad oma lehtedel ilmuvate reklaamide eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. August 2011, 09:15
Otsi:

Ava täpsem otsing