Maailma suurim pank teenis 17 miljardit dollarit

Romet Kreek 25. august 2011, 12:32

Industrial & Commercial Bank of China poolaasta kasum kasvas aastaga 29 protsenti, vahendab Bloomberg.

Turuväärtuselt maailma suurima panga kasum kasvas 84,6 miljardilt jüaanilt 109,5 miljardile jüaanile ehk 17 miljardile dollarile. Kasum aktsia kohta kasvas 0,25 jüaanilt 0,31 jüaanile. Analüütikud ootasid pangalt 106 miljardi jüaanist kasumit.

Hiina suuruselt kolmanda panga Agricultural Bank of China kasum kasvas 45 protsenti. Selle panga kasum kasvas 45,8 miljardilt jüaanilt 66,7 miljardile jüaanile (analüütikute ootus 65,8 miljardit jüaani).

„Pangad peegeldavad majanduses toimuvat – Hiina pankade kasumid on sõltuvad riigi majandusest,“ ütles Mirae Asset Securitiese analüütik Stanley Li. „Siiski võivad halvad laenud muutuda probleemiks. Krediidikvaliteet paneb investoreid muretsema, kuna pangad on tsüklilised aktsiad ehk avatud halvematele uudistele majanduses.“

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. August 2011, 12:32
    Otsi:

    Ava täpsem otsing