Hiina pangad varjutavad USA ja Euroopa

Romet Kreek 26. august 2011, 09:48

Hiina viis suuremat panka on teeninud poolaastaga kasumi, mis ületab 14 suure USA ja Euroopa panga kogukasumit.

Industrial & Commerical Bank of China 29 protsendine kasumikasv rekordilisele 17 miljardile dollarile viis viie suurema Hiina panga kogukasumi 57 miljardile dollarile. Bank of America ja Royal Bank of Scotland aga võtsid vastu kahjumid, kuna USA majanduse taastumine on nõrgenenud ja Euroopa võlakriis on laienenud.

Hiina pangaaktsiad võiksid saada suurema investorite usalduse osalisteks, kui ei kardetaks Hiina 1,7 triljoni dollari suuruse kohalike omavalitsuste kohustuste osas mõningast maksejõuetust.

„Hiina pankade aktsiad on tõusuks paremas positsioonis, kui USA pankade omad,“ ütles China Merchants Securities tegevdirektor Ronald Wan Hongkongist. „Teisel poolaastal on turg jätkuvalt mures varade kvaliteedi ja üle maailma raha kaasamise tõttu.“

Hiina viie suurema panga aktsiad on tänavu kukkunud keskmiselt 18 protsenti.  Seda on siiski vähem, kui viie USA suurema panga 28 protsendine kukkumine, mida veab Bank of America aktsia 43 protsendise kukkumisega või Euroopa pangaaktsiad 36 protsendise kukkumisega.

USA 15 suurema panga poolaasta koondpuhaskasum vähenes aastaga 17 protsenti.

„Halvimas seisus on selgelt Euroopa pangad,“ ütles Wan. „Õhus on küsimused krediidikvaliteedist ja nende võimest kaasata turult raha.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. August 2011, 09:57
Otsi:

Ava täpsem otsing