JPMorgan võtab Bank of America üle?

Rainer Saad 26. august 2011, 17:36

Wall Streetil ringleb kuulujutt nagu võtaks JPMorgan Bank of America nädala ajaga üle. Ameerika valitus toetaks ülevõtmist 100 miljardi dollariga ning garanteeriks Bank of America suure varade hulga. 

Väidetavalt on USA Riigikassa juht Timothy Geithner ja JPMorgani juht Jamie Dimon ülevõtmist juba arutanud. Ühinemise tagajärjel kaotaksid Bank of America lihtaktsiad oma väärtuse. USA valitsus leiab, et Bank of Americal (BofA) on vaja tugevdada enda bilanssi. The Wall Street Journali andmetel on BofA-l vaja täiendavalt 200 miljardit dollarit.

Möödunud nädalal lubas New Yorgi Osariigi kohtus sekkuda institutsionaalsetel investoritel 8,5 miljardi dollarilise BofA ja tema klientide vahelisse lepingusse, mis puudutas kaotusi kinnisvaralaenudel põhinevate võlakirjadega.

Paljud analüütikud usuvad, et Bank of America müüb enda osaluse China Construction Bank Corp-is selleks, et saada raha. Analüütikud on veendunud, et kinnisvaralaenude firma Countrywide Crediti omamine on pangale muutunud liiga kulukaks, vahendab Marketwatch.  

USA valitsus eelistab JPMorgani ülevõtmist, kuna Washington ei tahaks omada maailma üht suurimat panka, mis on maksumaksjate rahade eest kinni makstud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. August 2011, 17:36
Otsi:

Ava täpsem otsing