USA aktsiaturud plussis

Rainer Saad 26. august 2011, 18:46

Aktsiad lõpetasid kõikuva päeva rohelisena kui Föderaalreservi esimees Ben Bernanke jättis ukse lahti edasistele stiimulmeetmetele järgmine kuu.

Suurimad aktsiaindeksid katkestasid 4-nädalat kestnud kaotusteseeria.

Dow Jones: 11285   +135   +1,21%

Nasdaq: 2480   +60   +2,48%

S&P 500: 1177   +18   +1,51%

Dow Jones Industrial Average tõusu juhtisid Microsoft: 25,25 (+2,77%) ja Boeing: 62,80 (+2,78%). Blue Chip indeks tõusis see nädal rohkem kui 4%.

S&P 500 ja Nasdaq lõpetasid järsult üleval. CBOE (Chicago Board Options Exchange) Volatiilsusindeks VIX, mida vaadeldakse kui börside hirmumõõdik langes alla 36, kukkudes üle 10%.

Apple tõusis üle 2% ning tegi tagasi kaotuse, mis oli tingitud uudisest, et Steve Jobs lahkub juhatuse esimehe kohalt. Apple: 383,58 (+2,64%); Bank of America tõusis üle 1% kui teatas, et müüb pool enda osalusest China Construction Bankis. Research in Motion rallis kui Stern Agee andis ettevõttele ostusoovituse. RIMM: 29,18 (+3,4%); Tiffany hüppas üle 9% kui luksustoodete müüja tõstis enda aastast väljavaadet. Tiffany: 69,01 (+9,35%).
 
USA börsid, mis alustasid kauplemispäeva üle 1% all, jõudsid positiivsele alale pärast seda kui Föderaalreservi esimees Ben Bernanke ütles, et Ameerika keskpank on valmis kasutama täiendavaid meetmeid aitamaks majandusel taastuda, kuid ei andnud otseseid vihjeid kolmandaks rahatrükkimise programmiks.

Bernanke ütles, et Föderaalreserv ootab „mõõduka taastumise” jätkumist ning majanduse tugevnemist aja jooksul. Samuti kritiseeris USA keskpanga esimees valitsust, kuna vaidlused võla ülempiiri tõstmise pärast kahjustasid majandust. Ta kutsus üles Kongressi mitte unustama nõrka majandust enda jõupingutustes, et vähendada eelarvepuudujääki.

Föderaalreservi esimees ei osanud täpselt välja tuua kuidas viimaste aegade sündmused aktsiaturgudel on majandust mõjutanud. „On keeruline hinnata mis mõju need sündmused endaga kaasa tõid, kuid paistab, et need mõjutasid kodumajapidamisi, ettevõtjate kindlustunnet ning kujutavad jätkuvat riski edasisele kasvule,” ütles Bernanke.

Bernanke tõi välja, et USA eluasemeturg jääb suurimaks probleemiks praeguses  aeglases majandustaastumises. Bernanke kutsus Kongressi ja Valget Maja kaalumaks erinevaid samme, mis aitaksid eluasemeturul jalule saada.
Bernanke teatas, et Föderaalreserv plaanib enda septembri kohtumist pikendada kahe päevani 20-21. september, et arutada edasisi majandusega seotud küsimusi.

Täna teatas USA Kaubandusministeerium, et USA II kvartali SKP kasvav 1%, mis on vähem kui majandusteadlaste poolt oodatud 1,1%. Eelnenud numbri kohaselt kasvas USA majandus 1,3 protsenti.

Kuld tõusis 3,6% tingituna majanduslikust ebakindlusest ning võimalike stiimulmeetmetele ootuses, et võidelda kõrge töötusega. Detsembritähtajaga kullafutuur maksis USA börside sulgemisel 1827 dollarit untsi eest.

Oktoobri Brent toornafta: 111,05 (+0,39%) dollarit barreli eest; Oktoobri U.S. light sweet: 85,42  (+0,14%) dollarit barreli eest.

USA võlakirjade tootlused jätkasid ka täna langemist: 10-aastase võlakirja tootlus: 2,19 (-1,53%); 30-aastane võlakiri: 3,5340 (-1,61%).

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. August 2011, 09:57
Otsi:

Ava täpsem otsing