5 miljardi dollariline kallistus

Anu Jõgi 29. august 2011, 06:25

Warren Buffett on kordamas 2008.       aasta samme, kui aitas miljardiliste investeeringutega hädast välja Goldman Sachsi ja General Electricu. 

Juba pikka aega on juureldud Bank of America tervise üle, mis väidetavalt ei oma eriti tugevat kapitalistruktuuri. Pangale on langenud surve võtta vastu uued Basel III kapitalinõuded, mis aga praeguse kapitalistruktuuri juures ei ole saavutatav.

Nädala alguses ootasid investorid, et Bank of America müüb selleks oma 10% osaluse China Construction Bankis, mille hinnanguline väärtus oleks 20 miljardit dollarit. Kuid selle asemel otsustati müüa vaid pool sellest, mis investoritele tuli selge pettumusena.

Kartuses, et pangal seejärel veel raskem Baseli nõudeid täita, müüsid investorid Bank of America aktsia ligi 8% odavamaks, 6,42 dollarile. Tolleks hetkeks oli panga aktsia aasta algusest kukkunud ligi 52% ning see oli Dow Jonesi tööstuskeskmise kõige kehvemini esinenud aktsia. Võrreldes 52 nädala tipuga oli aktsia 58% miinuses.

Kuid appi tõttab Warren Buffett, kes on teada tuntud halbadel aegadel ostja ja headel müüja. Kogemus on tal olemas kolme aasta tagusest ajast, kui ta läbi enda firma Berkshire Hathaway süstis 5 miljardit dollarit Goldman Sachsi ja 3 miljardit veel General Electricusse.

80aastane vanahärra helistas Bank of America juhtidele ja pakkus välja, et investeerib sobivatel tingimustel hätta sattunud panka 5 miljardit dollarit. See oli õnnis kõne pangale, kus firma juhid ei suutnud investorite huvi kuidagi üles kütta ning siis tuleb šarmantne vanahärra, kelle käike jälgib enamik investeerimismaailmast, ja tekitab panga aktsiate järele tormi.

Loe lähemalt Äripäeva tänasest paberlehest, milleks osta päevapilet SIIT või telli leht SIIT.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    30. August 2011, 12:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing