Mobius: USAs masu ei tule

Fredy-Edwin Esse, California 29. august 2011, 10:03

Templeton Asset Managementi juhi Mark Mobiuse sõnul ei kuku Ühendriikide majandus langusse pärast Föderaalreservi esimehe Ben S. Bernanke' avaldust, et keskpangal on vajadusel piisavalt vahendeid majanduskasvu toetamiseks.

"On väga selge, et kui ta vähegi suudab, siis ta ei lase tõsisel majandussurutisel tulla," ütles 50 miljardit dollarit haldav Mobius Bloombergile. "Me ei näe masu. Tal on piisavalt vahendeid selle ärahoidmiseks."

Mobiuse sõnul oli Bernanke' 26. augustil Jackson Hole'is peetud kõne "üsna optimistlik". Mobiuse sõnul ootab ta kiireneva inflatsiooni tingimustes kõrgemaid toormaterjalide hindu ja tarbekaupade aktsiad on soosingus.

Hiljutised globaalsed aktsiaturgude müügilained on tekitanud ostuvõimalusi, sõnas Mobius, kes enda sõnul suhtub päris positiivselt Kagu-Aasia aktsiaturgudesse.

"Vaadates Kagu-Aasiasse, siis peamised turud on Tai ja Indoneesia," ütles investor. "Need on kuumad kohad praegu, kust me võime leida häid investeeringuid. Hiljutine langus on pakkunud meile võimaluse osta Tai aktsiaid juurde."

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. August 2011, 09:12
Otsi:

Ava täpsem otsing