Ralli USA börsidel

Maarja-Liis Mitri 29. august 2011, 23:42

Aktsiad USA börsidel näitasid esmaspäevasel kauplemissessioonil jõudsat tõusu, kui investoritesse süstisid kindlust oodatust positiivsem tarbijakulutuste raport ja kergendus orkaan Irene tekitatud kahjustuste prognoositust väiksemast ulatusest. 

See, et Irene tekitas vähem kahjustusi, kui alguses räägiti, on suur kergendus, sõnas BWF Financiali analüütik Hamed Khorsand, lisades, et ühtepidi on see hea uudis kindlustusfirmadele, kuid kokkuvõttes mõjutab see kogu majandust, sest tarbijad saavad jätkata oma tavapärast kulutamismustrit.

Päeva lõpetasid peamised aktsiaindeksid järgmistel tasemetel:

Dow Jones   11 539,10   +254,56   +2,26%
Nasdaq           2 562,11    +82,26    +3,32%
S&P 500         1 210,08     +33,28    +2,83%

Prognoositust väiksemad orkaanikahjustused aitasid täna kindlustusfirmade aktsiatel kerkida. Travelers Companiesi aktsia tõusis ligi 5%, Hartford Financial Services ligi 13% ja AllState 8,5%. Kaks viimast ettevõtet olid esmaspäeval ka    S&P 500 liidrite hulgas.

Bank of America aktsia võis esmaspäeval samuti eeskujulikku tõusu raporteerida (+8,12%). Seda tingisid eelkõige investeerimisgeeniuse Warren Buffeti planeeritav viiemiljardiline kapitalisüst ja uudis, et pank kavatseb 8,3 miljardi dollari eest müüa poole oma osalusest China Construction Bankis.

Investorid hoidsid silma peal ka Euroopal. Kreeka on taas tõusunud tähelepanu keskmesse, pärast seda kui riigi kaks suurimat laenuandjat  - Ergasias ja Alpha Bank - oma ühinemisplaanist teatas. Viimane uudist kergitas Kreeka rahvusliku panga aktsiaid ligi 37%.

Vaatamata tänasele rallile, on august jätkuvalt aktsiatele selle aasta halvim kuu. Dow Jonesi tööstuskeskmine on kaotanud oma väärtusest rohkem kui 5%,       S&P 500 7% ja Nasdaqi koondindeks ligi 8%.

Dollar nõrgenes täna euro ja naelsterlingi suhtes, aga tugevnes Jaapani jeeni suhtes. Oktoobri tähtajaga toornaftafutuuride hind kerkis 2%, jõudes 87,37 dollarile barreli kohta.

Detsembri tähtajaga kullafutuurid kukkusid 6.60 dollari võrra tasemele 1 790,70 dollarit untsi kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. August 2011, 23:42
Otsi:

Ava täpsem otsing