Lahkhelid USA keskpangas

Rainer Saad 30. august 2011, 22:53

Ameerika keskpanga ametnikud jäid edasiste stiimulmeetmete osas eriarvamustele, selgub 9. augusti tippkohtumise kommentaaridest, kus otsustati intressimäärad jätta rekordmadalaks kuni 2013. aasta keskpaigani.

Mõnede komitee liikmete sõnul on kolmas võlakirjade ostmise programm vajalik, et elavdada aeglustuvat majandust. 3 Föderaalreservi liiget lükkasid tagasi igasugused edasised sammud, mis võiksid tõsta inflatsiooni. 9. augusti lõpp-protokollist selgub, et kohtumine lõppes hääletusega 7-3, mis on esimest korda 20 aastase ajaloo jooksul kui hääletamisel on lahkarvamusi.  

Kommentaaridest selgub, et mõnede keskpanga komitee liikmete arvates ei jätku Föderaalreservil enam püssirohtu. „Osade liikmete arvates tähendaksid edasised stiimulid ainult kõrget inflatsiooni ega aitaks kaasa töötuse määra alanemisele,” seisab kommentaarides.

Täna ütles Chicago Föderaalreservi president Charles Evans, et USA majandusele on vaja edasist stiimulit. „Võib vaielda selle üle, kas vaadata majandusandmeid, et praegusest nõrkusest välja tulla. Kuid ma arvan, et me ei peaks vaatama enam majandusandmeid, saamaks aru, et me ei ole saavutanud seda liikumiskiirust, mida vaja.”

2. võlakirjade ostmise programm, mis lasti käiku möödunud aasta IV kvartalis põhjustas Dow Jonesil 28 protsendise ralli.

Föderaalreservi esimees Ben Bernanke on öelnud, et Föderaalreserv plaanib enda septembri kohtumist pikendada kahe päevani 20-21. september, et arutada edasisi majandusega seotud küsimusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2011, 11:53
Otsi:

Ava täpsem otsing