Ligi: haavatav Eesti kindlal alusel

Kaisa Gabral 30. august 2011, 07:44

Rahandusminister Jürgen Ligi uuele langusele Eestis ei panusta, sest lisaks riigile vähendasid kulusid ja laenukoormat ning kohandasid tarbimist ka ettevõtjad.

"Ebakindlus tuleviku suhtes valitseb kõikjal, ent mina majanduslangusele Eestis ei panustaks. Eesti majandus on ühelt poolt keskmisest haavatavam välismõjude poolt, teiselt poolt aga tugevamatel alustel, sest kohanemine kriisi mõjul oli tugev nii era- kui riigisektoris. Peale hea riigirahanduse seisu on ka erasektor vähendanud kulusid ja laenukoormat ning vaatab sisetarbimisest kaugemale kui buumi ajal.

Eesti, ammugi üksikettevõtja, ei pruugi üldise konjunktuuriga täpselt ühtmoodi kõikuda ning mina loodan, et seekord suudame olla keskmisest paremad - õppetunnid olid nii ilmsed ja nad on värsked. Oleme piisavalt väikesed, et mahtuda oma toodanguga ära ka halvenevatele turgudele. Meie reageerimisvõimet on ka juba hinnatud, meie usaldusväärsus ja reiting on tõusnud. Peame igatahes pingutama, hajutama ja maandama riske, niisama ei juhtu lähiajal miskit väga positiivset."
 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. August 2011, 13:41
Otsi:

Ava täpsem otsing