Paldiski Põhjasadam neljandat aastat järjest suures kahjumis

Koit Brinkmann 31. august 2011, 00:00

Viimati tõi sadam omanikele kasumit 2006. aastal. Enne seda ja kõik hilisemad aastad on ettevõte raha rohkem välja viinud kui sisse toonud. Eelmise aasta lõpu seisuga oli katmata kahjumit kogunenud kokku 28,8 miljonit eurot.

Paldiski Sadamate nõukogu esimees Aleksei Mürisep sõnas, et kuna sadama areng on veel algfaasis, siis oli kahjum ka ette planeeritud. "Sel aastal loodame nulli jõuda ning 2-3 aasta pärast kasumisse," oli ta tuleviku suhtes optimistlik.

Mürisepa sõnul andsid neile suure hoobi 2007. aasta pronksiöö sündmused, kui sadama tollane peamine klient katkestas kaks päeva hiljem kaubavood, ning ka viimane majanduskriis, kui ida pool vähenes uute autode müük.

Kahjuminumbrite taga on suured investeeringud, suur amortisatsioonikulu ning laenud, mis olid varem teises valuutas, lisas Mürisep.

Ettevõtte plaanides on sadamas pakutavate teenuste ja käideldavate kaupade spektri laiendamine ning multimodaalse teenuse pakkumise jätkamine. Kontserni on juba integreeritud sadama, transpordi ja logistika ettevõtted, viimasena Koidula piiril Vene-Eesti transpordikeskus, seisab majandusaasta aruandes.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing