Analüütik: USA aktsiaturg tõuseb 18%

Fredy-Edwin Esse, California 02. september 2011, 12:06

Wall Streeti üks pikaajalisemaid ja tuntumaid analüütikuid ennustab enda mudeli järgi Dow Jonesile kuue kuuga tõusu 13 600 punktini.

Tegu on Sam Eisenstadtiga, kes oli varasemalt Value Line'i endise uurimuste direktor. Enne pensionile minekut 2009. aastal veetis ta 63 aastat selles firmas, kirjutab MarketWatchi kolumnist Mark Hulbert. Value Line Investment Survey oli viimase kolme kümnendi jooksul kõige täpsem riskiga korrigeeritud ennustusmudel.

Nüüd ennustab see mudel 18% taastumist USA aktsiaturgudele järgneva kuue kuu jooksul. Kui see osutub õigeks, tõuseb Dow Jones tööstuskeskmine veebruariks 13 600 punktini ning S&P 500 on üle 1420. Eile sulgusid indeksid vastavalt  11 493 ja 1204 punkti tasemel.

Ja kuigi vanahärra on pensionil, jälgib ta aktsiaturge terasemalt kui eales varem. Ühena tema spetsialiteetidest on jälgida keerukat ökonomeetrilist mudelit, mis ennustab turu olukorda kuue kuu pärast. Mudel sisaldab viimase kuue kümnendi, täpsemalt alates aastast 1952, andmeid.

Eisenstadt ise rõhutab ka, et ükski mudel ei ole täiuslik, kuid selle mudeli täpsus viimase kuue kümnendi jooksul on statistiliselt olnud päris täpne. Ta lisas, et see tõus võib tunduda "liiga hea, et tõsi olla", kuid aastate jooksul on ta mõistnud, et "numbrites ei tasu kahelda ega üritada neid ratsionaliseerida".

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. September 2011, 12:30
Otsi:

Ava täpsem otsing