USA vähendab kulutusi keskkonna arvelt

Maarja-Liis Mitri 02. september 2011, 20:47

Ühendriikide president Barack Obama palus USA Keskkonnakaitse Agentuuril võtta tagasi ettepanek kehtestada reeglistik, piiramaks sudu tekitava osoongaasi emissioone, põhjendusega, et praegustes tingimustes osutuks see riigile liiga kulukaks, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Osooniemissiooni reguleeriv eelnõu sattus ka mitmete vabariiklaste ning ärijuhtide kriitikatule alla, sest selle rakendamine oleks liiga kallis. Obama lisas oma teates, et praeguse administratsiooni eesmärk on vähendada regulatsioone nii kauaks, kuni majandus on kriisist taastunud.

Keskkonnakaitse Agentuuri ettepandud kava muudaks karmimaks juba 2008. aastal Bushi valitsuse poolt kehtestatud reegleid, vähendamaks maapinnalähedast osoongaasi, mis on sudu üks peamisi komponente.

„Obama administratsioon annab suurtele saastajatele järele ja seda meie hingatava õhu arvelt,“ kommenteeris presidendi otsust Gene Karpinski, ühe keskkonnakaitsegrupi president. „See on suur võit korporatiivsetele saastajatele ja hiiglaslik kaotus avalikkuse tervisele.“

Keskkonnakaitse Agentuur lubas 2013. aastal seaduseelnõu taas päevakorda tõsta.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. September 2011, 20:47

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing