Kraft: keskpanga presidendi valikuga pole tarvis kiirustada

Silvia Kruusmaa 05. september 2011, 17:55

Endine Eesti Panga president Vahur Kraft ütles Delfile, et praeguse presidendi ametiaeg lõppeb alles järgmise aasta suvel, seetõttu ei peaks väga kiirustama ja presidenti näiteks kohe homme ära valima.

"Kõige olulisem on süveneda sellesse, millised on presidendikandidaatide teesid, kuidas nad neid esitavad ja kaitsevad," sõnas Kraft.

"Minu eelistus kujuneb eelkõige just kandidaatide nägemuse pinnalt, millisena nad näevad Eesti Panga tegevust, rolli järgmise 7 aasta jooksul, nii nagu ma isegi omal ajal Eesti Panga presidendi ametisse astudes esitasin oma nägemuse keskpanga rollist ja ülesannetest," lisas praegune Nordea panga juht.

Kraft lisas, et Eesti Panga seisukohalt on oluline just see, millisena nähakse keskpanga rolli Eestis - nüüd muutunud oludes, kui me oleme eurotsooni liikmed, kuidas täidetakse oma kohustusi Euroopa Keskpangas.

"Lisaks on väga oluline see, kuidas suudetakse Euroopa Keskpangas tehtud otsuseid nii öelda "tõlkida" meie kohalikku konteksti - seletada lahti, kuidas üks tehtud või tegemata otsus mõjutab Eestit," sõnas Kraft.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. September 2011, 17:56
Otsi:

Ava täpsem otsing