6. september 2011 kell 9:32

Itaalia ja Hispaania inimesed streigivad

Itaalias ja Hispaanias streigitakse täna säästukavade vastu. Itaalias on üle riigi tänavatel kuni 50 000 inimest, häiritud on pea kõik transpordiühendused.

Peaminister Berlusconi poolt nädal aega tagasi juba lahjemaks muudetud säästukava peaks veel selle nädala jooksul parlamendi poolt kinnitatud saama. Eriti on peaministrit kritiseeritud töötajate õiguste vähendamise ja rikastele plaanitud maksu tagasivõtmise eest.

Ametiühingute korraldatud 8-tunnine streik toimub terves riigis, põhjustades kaose bussi-, rongi- ja lennuühendustes. Streigib ka terve avalik sektor.

Ka Hispaanias on ametiühingud üles kutsunud üleriigilistele protestidele. Homme peaks sealne parlamendi ülemkoda kinnitama põhiseaduse reformi, mis paneb paika riigi võlapiiri. Suured ametiühinguliidud UGT ja CCOO peavad võlapiiri põhjendamatuks ja ebavajalikuks ning nõuavad et, see pandaks rahvahääletusele. 

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum