Itaalia ja Hispaania senatid kinnitasid säästupaketid

Katri Soe-Surén 08. september 2011, 11:36

Itaalia parlamendi ülemkoda kiitis heaks valitsuse 54 miljardi euro suuruse säästuplaani. Hispaania parlamendist läks läbi põhiseadusega kindlaksmääratud võlapidur.

Itaalia senatis sai valitsuse säästukava 165 saadiku heakskiidu, vastu oli 141 saadikut ja kolm jäid erapooletuks. Mitu korda muudetud säästuplaaniga soovib valitsus eelarve aastaks 2013 tasakaalustada. Nüüd peab 54 miljardi euro suuruse paketi veel kinnitama ka saadikutekoda, kus peaministril Silvio Berlusconil on küll väike, aga stabiilne enamus.

Itaalia valitsus sattus viimastel päevadel rahvusvahelise surve alla, kuna esialgu väljakuulutatud reformid võeti osaliselt uuesti tagasi. Küll aga leidis Euroopa Komisjoni heakskiidu Itaalia plaan tõsta käibemaksu.

Hispaanias kiitis saadikutekoja järel ka senat heaks põhiseadusesse sissekirjutatava võlapiduri. See ei näe ette kindlat võlapiiri, vaid kujutab endast konjunktuuri efektidest puhastatud lünka riigi sissetulekute ja väljaminekute vahel. See ei tohi ühes konjunktuuritsüklis ületada 0,4 protsenti SKP-st.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. September 2011, 11:36
    Otsi:

    Ava täpsem otsing