Kammermuusika festivali seitsmes tulemine. Laval 'Dido ja Aeneas'

Kersti Inno 09. september 2011, 00:00

Tänavu juba seitsmendat korda Pille Lille Muusikute Toetusfondi (PLMF) korraldusel toimuv Tallinna kammermuusika festival toob kokku Eesti parimad muusikud ja arvukalt külalisi välisriikidest.

11.-25. septembrini pakutakse publikule laiahaardelist ja sisukat programmi 13 kontserdiga Tallinna raekojas, Hopneri majas, Jaani, Kaarli ja Rootsi-Mihkli kirikus.

Tänavusel festivalil kõlab esimest korda Purcelli barokkooperi "Dido ja Aeneas" kontsertettekanne. Selle juhendaja on tunnustatud vanamuusikaspetsialist David Roblou Inglismaalt. Peaosades näeb Helen Lokutat ja Simo Breede'i, kaastegevad on kammerkoor Voces Musicales ja festivali kammeransambel.

Traditsiooniliselt saab festivalil nautida Eesti tippmuusikute esinemist. Üles astuvad Mari Tampere-Bezrodny (viiul), Peeter Paemurru (tšello), Aleksandra Juozapenaite-Eesmaa (klaver), Sigrid Kuulmann (viiul), Madis Kari (klarnet), Marko Martin (klaver), Age juurikas (klaver) jt.

Arvukalt näeb esinemas ka väliskülalisi: dirigent Jonathan Brett (UK), viiuldajad Hugo Ticciati (Rootsi) ja Michael Süssmann (Norra), oboemängija Malcolm Messiter (UK), pianistid Simone Di Crescenzo (Itaalia) ja Aksel Kolstad (Norra) jt.

"Fond on arendanud välissuhteid, et tuua siia rohkem teadmisi ning et Eesti muusikud pääseksid esinema välismaale. Näiteks 20. septembril toimuva kontserdi kava tuleb ettekandele ka Londonis," tutvustas PLMFi tegevjuht Leelo Lehtla.

Tihedat koostööd tehakse mitme saatkonnaga. Festivali esimesel kontserdil esitleb Belgia saatkond Belgias elavat india pianisti Seenu Singh'i, kes esineb Liszti muusika soolokavaga, et tähistada suure helilooja 200. sünniaastat.

Ühes L'Accademia Del Belcanto ja Itaalia saatkonnaga saab teoks Itaalia lauljate kontsert "Concerto di belcanto", kus kõlavad aariad Mozarti, Monteverdi, Cavalli ja Rossini ooperitest.

Festivali galakontserdil saadab soliste festivali kammerorkester inglise dirigendi Jonathan Bretti juhatusel, osaleb Tallinna Poistekoor.

Festivali viimasel kontserdil esinevad Ensemble Martinu Tšehhist ja saksofonikvartett SaxEst.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing