Arst: haiglad ei ole uueks metanoolitragöödiaks valmis 

Silvia Kruusmaa 10. september 2011, 09:46

Haiglad ei ole uueks salaviina põhjustatud mürgistuslaineks valmis, kuna selleks oleks vaja hankida palju aparaate, mis suurema osa ajast seisaksid kasutult, ütles Pärnu haigla intensiivravi osakonna juhataja Raido Paasma.

Ta rääkis "Aktuaalse kaamera" stuudiointervjuus, et kümme aastat tagasi Pärnumaal aset leidnud metanoolitragöödia ohvrite arvu ei oleks saanud parema tehnika olemasolul vähendada, kuna enamik mürgistuse saanutest leiti liiga hilja ning nad olid juba üliraskes seisundis.

Paasma nentis, et kahjuks kujunesid osadel nendest, kes lahkusid haiglast ilma mürgiustustunnustuseta, hiljem välja  mürgistustunnused.

Paasma selgitas, et haiglad ei ole uue metanoolitragöödia puhuks valmis, sest ravi on liiga spetsiifiine. Hingamisaparaate, mida mürgistuse saanud vajavad, oli siis ja on ka praegu piisavalt, kuid hemodialüüsi aparaate pole niisama vaja sisse osta, sest need seisaksid suure osa ajast kasutuna.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. September 2011, 09:46
Otsi:

Ava täpsem otsing