Lambakasvatajad kostitavad europrojekti halastamatu kriitikaga

Silvia Kruusmaa 10. september 2011, 17:09

Saaremaa suuremate lambakasvatajate hinnangul on  lambakasvatusalane projekt “Knowsheep" puhas raharaiskamine.

Nädala algul projekti raames Pilguse mõisas Saaremaa lambakasvatajate osavõtul toimunud lambastrateegia ümarlauda pidas AS-i Saaremaa Ökoküla tegevjuhi Koit Kull kohalike professionaalsete lambakasvatajate väljanaermiseks: “Tullakse Eestisse üritust tegema ja jagatakse siin soomekeelseid brošüüre mingite tabelite ja asjadega."

Kärla vallas Kandla külas mitut lambakasvatusettevõtet koondava Roosi talu eestvedajad Kaljo Rand ja Annika Väli, kelle 1700-pealist lambakarja on hundid viimasel ajal ligemale saja looma võrra vähendanud, uurisid karjavalvekoerte soetamise võimalust “Knowsheep’i” toel, kuid said eitava vastuse. Veel kevadel kirjutasid aga ajalehed, et rahvusvahelise projekti “Tunne lammast” abiga hakatakse Eesti saartel kasutama karjavalvekoeri, kes kaitsevad lambakarju kiskjate ja röövlindude eest.

“Niivõrd nahaalselt imetakse peene kõrrega mingitest fondidest välja niivõrd suur raha ja peetakse inimesi lollideks, kellele võib rääkida ükskõik mida,” kurjustas Kaljo Rand.

Kärla talunik Virve Nurmela lausus, et üritus, kus lambakasvatajale selgitatakse tõsimeeli, kes on lammas, valmistab loomulikult pettumuse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    12. September 2011, 16:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing