Silvia Kruusmaa • 11. september 2011 kell 10:50

Ligi saatis emotsionaalse kirja Eesti Panga nõukogu liikmetele

Rahandusminister Jürgen Ligi saatis pärast pangajuhiks mittesaamist kirja Eesti Panga nõukogu liikmetele, kus ta ütleb, et võitjasoosikuna ei tundnud ta end kordagi, küll aga ebaõiglaselt kohelduna.

Ligi viitab Delfi vahendatud kirjas, et ametikoha eest võistlema jäänud Ardo Hanssoni nn Hiina-kogemus ei aita Eestis ega Euroopas: "Kui keegi seal laua taga (mis ministritel ja keskpankuritel on tihti ühine) peaks sõna võtma Hiina teemal, vaadataks talle ainult esimene kord sõbralikult - et uus, küll õpib. Hiina-ekspertiisiks ei kuluta keegi ühtki Frankfurti piletit, see on kättesaadav alateemana majandusülevaadetes. Ja mure olulisim pool on taas maine - mida selline arusaamine Panga ja nõukogu jaoks toodab, ka rahvusvaheliselt."

Karakter ja (Panga presidendi) kompetentsus selle ameti puhul on kriitiliselt olulised, kraad aga kattub nendega ainult esimese tähe ulatuses, kirjutas Ligi.

 

Hetkel kuum