Amazon plaanib alustada digitaalraamatukoguga

Maarja-Liis Mitri 12. september 2011, 19:09

Amazon peab läbirääkimisi raamatukirjastustega, alustamaks uue tahvelarvutitele suunatud raamatukoguteenusega, mis sarnaneks online-videolaenutusega tuntuks saanud Netflixile, kirjutab The Wall Street Journal.

Amazonil, mis valmistab populaarset elektroonilist lugemisseadet Kindle, on lähinädalatel kavas turule tulla ka uue tahvelarvutiga, mis pakuks konkurentsi Apple'i iPadile. 2010. aastal müüs firma ligi 7 miljonit Kindle-lugejat.

Planeeritava digitaalraamatukogu kliendid maksaksid aastast liikmemaksu, mille tasumine annab ligipääsu raamatukogu sisule. 

Kuigi pole päris selge, millises staadiumis läbirääkimised on, on mitmete kirjastuste esindajad idee suhtes skeptilised, öeldes, et teenus võib raamatute väärtust vähendada ja seab ühtlasi surve alla ka kirjastuste suhted praeguste edasimüüjatega.

WSJ-i väitel polnud Amazoni esindaja kommentaariks kättesaadav.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. September 2011, 16:03
Otsi:

Ava täpsem otsing