Sirje Rank • 12. september 2011 kell 13:23

Trichet ei näe uut langust tulemas

Keskpankade juhid ei leia, et maailmamajandus on uuesti langusesse pööramas, ütles Euroopa Keskpanga juht Jean-Claude Trichet.

„Me ei näe terendamas majanduslangust, üldsegi mitte, kuid mis paistab, on seni arvatust aeglasem kasvutempo,“ ütles Trichet täna Baselis pärast Rahvusvahelise Arvelduspanga (BIS) koosolekut, vahendas agentuur Bloomberg.

Riskid, et majanduskasv tuleb prognoositust aeglasem, on kasvanud. „Oleme kõik valmis vajadusel pankadele likviidsust tagama,“ lisas ta.

Trichet sõnul olid kõik keskpankurid seisukohal, et praeguses olukorras tuleb olla pidevalt valvel ja valmis kiiresti reageerima, kui olukord seda nõuab. „Meil on selleks vajalik arsenal olemas,“ kinnitas ta.

Trichet sõnul on keskpankurid üksmeeleel ka selles, et inflatsiooniootused tuleb kindlalt ankrus hoida nii inflatsiooni kui deflatsiooni riski suhtes. Seda ohtu Trichet aga ei näe, et inflatsioon arenenud riikides võiks päris nulli langeda. „Seda ma ei näe,“ ütles ta.

Trichet lisas, et kõik kohtumisel osalenud, sealhulgas Saksamaa esindajad, manitsesid Kreeka valitsust võetud kohustusi täitma. „See on Kreeka ja Kreeka rahva huvides, et me näeksime, et asjad paremuse poole liiguvad,“ ütles Trichet.

Hetkel kuum