Euroopa ei suuda USA aktsiarallit peatada

Fredy-Edwin Esse, California 13. september 2011, 10:22

2009. aasta finantskriisi põhjas klientidele aktsiate ostmist soovitanud Laszlo Birinyi sõnul teenivad USA firmad liiga hästi, et Euroopa võlakriisi levimise spekulatsioon suudaks aktsiarallit takistada.

Birinyi Associatesi presidendi sõnul on firmad nagu Apple ja Google näidanud, et nad suudavad langevast turust üle olla, vahendab Bloomberg. Ta tõi näiteks, et vahemikus 29. aprill kuni 8. august kukkus Standard & Poor'si indeks 18%, samas kui Apple ja Google olid plussis vastavalt 0,9% ja 0,4%.

Birinyi sõnul on tema portfelli kaks parimat aktsiat odavad, sest kummagi firma hind juba enne languse algust oli 60% keskmisest hinnast.

Investor usub, et järgneva 12 kuu jooksul aktsiad suurt tootlust ei näita, kuid pärast seda need lendavad üles.

"Apple tuleb välja uue telefoniga ja järjekord sellele ulatub üle kolme kvartali," ütles ta Bloombergile antud intervjuus. "Tegelikult Kreekas toimuv ei lähe korda. Ma ei anna veel maailma osas lõplikult alla."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. September 2011, 16:40
Otsi:

Ava täpsem otsing