Hamburg: selline tempo meid kindlasti ei rahulda

Alyona Stadnik, Anu Jõgi 15. september 2011, 07:06

Eestimaa Talupidajate Keskliidu juhatuse esimees Kalle Hamburgi sõnul on suur mure selles, et varem 2014.-2020. aastal 90 protsendini ühtlustuma hakkama pidanud põllumajandustoetused jõuavad selle seitsme aastaga kava kohaselt alles 30 protsendini.

"Selle aasta põllumajandusetoetused on kokkulepitud ELi liitumislepingutega. Põhiprobleem, mida Eesti põllumehed näevad, on see, et aastal 2014 tuleb uus periood. Kui esialgu pakkus Euroopa Komisjon välja, et liikmesriikidel peaks toetused ühtlustama 90% ulatuses, siis tänasel päeval on sõnadest taganetud ja pakutud välja, et järgmise programmiga on seitsme aasta jooksul ühtlustatakse 30%. See tähendab seda, et 90% ELi keskmisest toetusemäära ootavad Eesti põllumehed 2021. aastani. See kindlasti ei rahulda neid," rääkis Hamburg.

Tema sõnul on põllumajanduse sisendite hinnad Euroopas praktiliselt samad, pigem on Eestis turu väiksuse tõttu hinnad kõrgemad, aga müüvadkõik ühtsel turul. "See toetussüsteem ei ole millegagi põhjendatud," lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. September 2011, 07:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing