Võimalus Tallinna disainida

Signe Sillasoo 16. september 2011, 00:00

Sügise saabumist kuulutab minu jaoks igal aastal kindlalt 1. septembri saabumine. See on kuupäev, mis tuletab meelde, et varsti on aeg soojemad riided taas kapist välja kaevata, kuuma teed ja küüslauku varuda ning õdusaid õhtuseid vestlusi ja olenguid planeerima asuda.

Viimastel aastatel on sügisekuulutajateks kujunenud ka Uue Maailma festival ja Disainiöö, millel õige mitmel korral minu septembrikuistes tegemistes kindel koht on olnud. Nii ka tänavu.

Need on üritused, mis julgevad mõelda ühiskondlikest mallidest ja seatud piiridest väljapoole, teha asju omamoodi ning eemalduda harjumuspärasest ja turvalisest mugavustsoonist. Uue Maailma festival on selleks aastaks küll juba seljataga, aga Disainiöö ühes Euroopa innovatsioonifestivaliga IF veel mitte.

Viimane pakub rohkelt põnevaid ettevõtmisi, milles igaühel võimalik kas tasuta või väikse piletiraha eest kaasa lüüa.

Üks huvitavamaid neist on kindlasti Gulliver Map - Vabaduse väljakule laotatav kaart, kuhu peale on võimalik igaühel märkida Tallinna linna raskesti ligipääsetavad ja arendamist vajavad kohad. Samuti saab välja tuua paigad, mille võiks mugavuse, avatuse ja külalislahkuse poolest etaloniks võtta.

Nii et kui midagi Tallinnas ei meeldi või hoopis rõõmust rõkkama paneb, siis antagu sellest kaardil märku. On lootust, et ehk Tallinna linnavõim, keda tulemustest informeeritakse, võtab midagi ette. Mina tahaksin kodulinnas küll nii mõndagi ümber disainida.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing