Sirje Rank • 16. september 2011 kell 7:16

Soome tagatiste osas skeptiline

Täna Poolas kogunevad Euroopa Liidu rahandusministrid ei jõua ilmselt üksmeelele, millisel moel Soome oma osalusele Kreeka abipaketis tagatise võiks saada.

"Ma ei usu, et me täna lahenduse leiame," ütles Soome rahandusminister Jutta Urpilainen tänase kohtumise eel, vahendas uudistebüroo Direkt.

Belgia rahandusminister Didier Reynders kinnitas, et eelkõige tuleb eurogrupil kokku leppida 21. juuli tippkohtumisel kinnitatud kriisimeetmete üksikasjad, mis puudutavad nii euroala päästefondi EFSF kui uut abipaketti Kreekale. Arutada tuleb ka eelarvepoliitika tihedamat koordineerimist, mis peaks tulevikus viima euroala ühiste võlakirjadeni.

"Meil on vaja uusi tööriistu. Sellises kriisis nagu praegu, tuleb meil kokku leppida suuremates sammudes nagu euroala võlakirjad. Kui selleks on vaja aluslepingut muuta, siis pole see probleem, arvestades raskusi, millega me silmitsi seisame," ütles Reynders.

Hetkel kuum