August oli kinnisvaraturul üle ootuste aktiivne

ÄP 19. september 2011, 00:00

August oli tehingute arvult selle aasta rekordkuu, kirjutas Uus Maa kinnisvaraanalüütik Risto Vähi.

"Täheldatav oli inimeste märkimisväärselt suurenenud huvi investeerida kinnisvarasse. Samuti saavutas haripunkti üüriturg. Maa-ameti andmetel tehti augustis üle Eesti 3009 kinnisvara ostu-müügitehingut, mida on 25,6% enam kui juulis ning 58% rohkem kui jaanuaris. 2010. aasta augustis tehti Eestis 2605 ostu-müügitehingut, seega on aastane tõus olnud 15,5," lisas Vähi.

Tehingute koguväärtuselt on august teisel kohal. Kinnisvara müüdi 147,2 miljoni euro eest, mis juuliga võrreldes on 32% ja jaanuariga võrreldes 100,2 % rohkem. "Korteriturg oli aktiivne. Keskmine ruutmeetrihind kasvas enamikus vaadeldavates linnades, välja arvatud Narvas, Pärnus, Rakveres ja Võrus," lisas analüütik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 19:02
    Otsi:

    Ava täpsem otsing