Siemens loobub tuumatehnoloogiast

Katri Soe-Surén 19. september 2011, 13:10

Siemensi kontsern lõpetab tuumatehnika arendamise. Ühtlasi loobutakse ühisfirma loomisest Vene Rosatom kontserniga.

„Meie jaoks on see peatükk suletud,“ ütles kontserni juht Peter Löscher intervjuus ajakirjale Spiegel. Otsus tuli vastusena Saksa valitsuse otsusele loobuda tuumaenergiast, mis omakorda tulenes Fukushima tuumakatastroofist.

Selle asemel et osaleda tuumajaamade ehitusel, toodab Siemens tulevikus veel ainult üksikuid komponente nagu näiteks auruturbiinid. Varem plaanitud tuuma-alasest ühisfirmast Vene Rosatomiga loobutakse, selle asemel tehakse koostööd „muudel aladel“.

Märtsis loobus Siemens täielikult osakutest Prantsuse tuumakontserni Arevaga loodud ühises tütarfirmas Areva NP.

Löscher nimetab Saksamaa tuumaenergiast loobumist sajandi projektiks. Eesmärki tõsta ökoelektri osakaalu aastaks 2020 35 protsendile peab Löscher realistlikuks ning tunnustab ühtlasi ka kantsler Angela Merkeli eurokurssi. Euroala lagunemisse Löscher ei usu. „Seda ei juhtu. Selles olen ma veendunud,“ ütles Löscher.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. September 2011, 13:11
Otsi:

Ava täpsem otsing