Scott Bessent hakkab Sorose rahasid liigutama

Raivo Sormunen 20. september 2011, 11:50

Kaheksa aastat George Sorose Euroopa investeeringuid juhtinud Scott Bessent saab uueks Soros Fund Managementi LCC investeeringute juhiks. Bessent saab hallata 25 miljardit dollarit, millest suur osa kuulub just Sorosele.

49aastane investeeringute juht jätkab juulis poolelijäänud Keith Andersoni tööd, kes lahkus Sorose juurest pärast seda, kui fond oli näidanud kaheksateist kuud konkurentidest nõrgemat tootlust, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.
„Mul on hea meel teatata, et Scott Bessent ühineb Soros Fund Management LLC-ga,“ kirjutas Soros, lisades et ühtlasi ta poeg Jonathan Soros lahkub sihtasutuse investeeringute üksuse juhatuse esimehe ametipostilt.

Pärast 2000. aasta aprill on Bessent juba viies Soros Fund Managementi LCC investeeringute juht.
Bessenti ülesandeks jääb varade hajutamine, suuremad väärtpaberitehingud, fondisisene inimeste juhtimine, investeeringute juhtide valimine ja jälgimine, riskijuhtimine, riskide maandamine tuletistehingutega ja taktikalised investeeringud. 

Ehkki Sorose lipulaev Quantum Endowment Fund on alates 1969. aastast pakkunud keskmiselt 20% aastatootlust, siis viimase pooleteist aasta tulemused on ühe asjasse pühendatud allika väitel olnud nõrgad. Nii näiteks teenis fond 2010. aastal 2,5% ning näitas 2011. aasta esimesel poolel umbes 6% kaotust.

Bessenti side Sorosega sai alguse 2000. aasta juunis, kui ta lõi äriühingu Bessent Capitali ning kaasas investoritelt miljard dollarit (sh. 150 miljonit dollarit Soroselt).
Bessenti investeerimisstrateegia toetub makronäitajate analüüsile.

 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. September 2011, 11:50
Otsi:

Ava täpsem otsing