Anne Oja • 20. september 2011 kell 15:27

Valgevenelased jooksevad libedal põrandal valuutale võidu

bdcJH

Kõnekad valuutavahetuse võidujooksu kaadrid pärinevad telekanali RTR programmist Vesti Nedeli, Valgevene uudisteportaal charter97.org tutvustab videot pealkirjaga "Šokk Valgevene moodi".

Venekeelsest videos on näha ka öösiti kogunema hakkavat rahvamassi kaupluste uste taga ning tühje külmlette, mida mööda on kümnete meetrite kauba üles rivistatud ainsad kaupluses müügil olevad tooted.

Seejuures pole letid tühjad üksnes valgevenelaste seas puhkenud ostupaanika tõttu, vaid ka sellest, et osad valgevenelastest on leidnud tulusa viisi äri ajada. Nad ostavad madalate hindadega toiduained kokku ja lähevad müüvad selle kraami Venemaal maha. Teatavasti on Venemaa hinnatase kõrgem ning ka sealne valuuta tugevam.

Video näitab samas ka rahva nördimust ning Valgevene riigipea Aleksandr Lukašenko deklaratiivseid selgitusi kujunenud olukorrale.

Videot saad vaadata siit.

 

 

 

 

Hetkel kuum