Moody’s alandas BofA ja Wells Fargo reitingut

Maarja-Liis Mitri 21. september 2011, 21:19

Moody’s Investors Service alandas täna Bank of America ja Wells Fargo pikaajalist krediidireitingut, viidates üha vähenevale tõenäosusele, et USA valitsus pankadele hädaolukorras appi ruttab, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Reitinguagentuuri sõnul on nüüd palju tõenäolisem kui majanduskriisi aegu, et Ühendriikide valitsus mõnel suurpangal ebaõnnestuda laseb. Viidates 2008. aasta finantskriisile, on seadusandjad lubanud edaspidi vältida maksumaksjate taskust tuleva finantsabi andmist suurettevõtetele, mis tähendab, et Ühendriikide suurpangad võivad kaotada oma liiga-suur-et-ebaõnnestuda staatuse (ingl. k too-big-to-fail).

BofA pikaajaliste võlgade reitingut alandati kahe astme võrra A2-lt Baa1-le ja lühiajaliste laenude reitingut ühe astme võrra P1-lt P2-le. Pikaajalise reitingu väljavaade jäi negatiivseks.

Wells Fargo pikaajaline reiting langes A1-lt A2-le ja väljavaade jäi samuti negatiivseks, viidates edasise alandamise võimalusele.

Langetati ka Citigorupi lühiajalist reitingut – P1-lt P2-le.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. September 2011, 21:19
Otsi:

Ava täpsem otsing