Katre Pilvinski • 22. september 2011 kell 10:11

Maire Milder: kui klient pole valmis, ei saa hindu tõsta

Kui klient ei ole valmis seda aktsepteerima, siis ma võin hinda ükstapuha kuhu tõsta, aga kaup jääb seisma, märkis Maire Milder.

„See on natuke spekulatiivne küsimus. Meie eesmärk ei ole hindu tõsta, aga meie eesmärk on nii nagu me oleme alati selles protsessis vastanud, et kui tooraine hinnad muutuvad, siis me oleme sunnitud oma hindu sellest tulenevalt üle vaatama,“ vastas Milder küsimusele, kas Baltika kavatseb tuleval aastal hindu tõsta.

Ta rääkis, et kui nad töötavad hankijatega, siis hankijate puhul on oluline ka milliste mahtudega firmad töötavad ning siis mõjuvad hinnad firmadele erinevalt. „See on kompleksküsimus, siin ühest must-valget vastust ei eksisteeri."

„Kui klient ei ole valmis seda aktsepteerima, siis ma võin hinda ükstapuha kuhu tõsta, aga kaup jääb seisma,“ sõnas Milder. Ta lisas, et siin on vaja aru saada, mida teha ja miks teha ning millist väärtust kliendile läbi toote pakutakse, kus on tootekvaliteedi ja hinnatasakaalu kohad jne.

Eilsel Äripäeva konverentsil Äriplaan soovitas riskiinvestor Jüri Mõis ettevõtjail järgmisel aastal julgelt hindu tõsta. „Vähemalt sama palju kui tõuseb elektri hind,” tõi Mõis näite.

 

Hetkel kuum