Soros: USA on juba topeltpõhjalises languses

Rainer Saad 22. september 2011, 18:29

Miljardärist investor George Soros ütles täna, et Ameerika Ühendriigid on juba kogemas topeltpõhjalist majanduslangust.

Küsimuse peale, kas USA-l on risk langeda topeltpõhjalisse langusse, ütles Soros CNBC-le: „Me juba oleme selles. Meil on aeglustumine ning konflikt sellepärast, kas rikkad peaksid maksma makse, et luua töökohti või mitte. Arutluse all oli ka kokkulepe, mis oleks tasakaalustanud eelarvet pikemas perspektiivis ning oleks lubanud lühiajaliselt majandusstiimuleid, see oleks olnud õige samm. Kuid see lükati tagasi.” 

Samuti ütles Soros, et euroalas võivad 2-3 väiksemat riiki muutuda maksejõuetuks või lahkuda eurotsoonist. Soros aga hoiatas, et kui see peaks juhtuma erakorraliselt, tähendaks see suurt riski globaalsele majandusele.

„Kui see peaks juhtuma ettevalmistamata, võib see kogu globaalse finantssüsteemi pea peale pöörata. Sellepärast on tähtis lubada sel juhtuda ning nendele riikidele peaks see juhtuma loomulik, mitte, et neid surutakse euroalast välja,” ütles Soros.  

Sorose arvates on euroala juhid korduvalt teinud valesid samme, muutes Euroopa olukorra veel ohtlikumaks kui see oli 2008. aastal järgnenud Lehman Brothersi kokku kukkumise ajal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. September 2011, 11:19
Otsi:

Ava täpsem otsing