Silvia Kruusmaa • 23. september 2011 kell 14:38

Soome majandusteadlane: Euroopa tegi vigu ega õppinud USA-lt

Euroopas on majanduskriisiga võitlemisel tehtud suuri vigu ning õppima oleks pidanud Ühendriikidelt, sest tegemist pole eurokriisi ega võlakriisi, vaid potentsiaalse pangakriisiga, leiab Soome Majandusteaduse Instituudi (ETLA) direktor Sixten Korkman.

USA-s tehti pankadele kiiresti stressitestid ning neid tugevdati sunniviisiliste kapitalisüstidega, vahendasid ERR Uuudised. On viga, et Euroopas seda ei tehtud ega ole seniajani tehtud, rääkis Korkman intervjuus portaalile Taloussanomat.

Kreeka või mõne teise riigi võlgade restruktureerimine võib eri kanalite kaudu viia viia kogu Euroopat puudutava pangakriisini. Siis on Korkmani sõnul tähtis küsimus, kui palju pankadel kapitali on, kui pankade bilansid on piisavalt tugevad, on oht palju väiksem.

Hetkel kuum