Soome majandusteadlane: Euroopa tegi vigu ega õppinud USA-lt

Silvia Kruusmaa 23. september 2011, 17:38

Euroopas on majanduskriisiga võitlemisel tehtud suuri vigu ning õppima oleks pidanud Ühendriikidelt, sest tegemist pole eurokriisi ega võlakriisi, vaid potentsiaalse pangakriisiga, leiab Soome Majandusteaduse Instituudi (ETLA) direktor Sixten Korkman.

USA-s tehti pankadele kiiresti stressitestid ning neid tugevdati sunniviisiliste kapitalisüstidega, vahendasid ERR Uuudised. On viga, et Euroopas seda ei tehtud ega ole seniajani tehtud, rääkis Korkman intervjuus portaalile Taloussanomat.

Kreeka või mõne teise riigi võlgade restruktureerimine võib eri kanalite kaudu viia viia kogu Euroopat puudutava pangakriisini. Siis on Korkmani sõnul tähtis küsimus, kui palju pankadel kapitali on, kui pankade bilansid on piisavalt tugevad, on oht palju väiksem.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. September 2011, 17:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing