Saku Õlletehas vaatab tootmisplaanid üle

Anne Oja 25. september 2011, 15:45

1. detsembril Saku Õlletehase juhatuse esimehe kohale asuv Margus Kastein ütles, et õlletehas ei mõista valitsust ootamatu aktsiisitõusu pärast hukka, kuid peab tuleva aasta tootmisplaanid üle vaatama.

Valitsus otsustas neljapäeval ootamatult alkoholiaktsiisi tõsta. Võimaliku uue üle-euroopalise kriisi lävel tahab valitsus niimoodi korjata Eesti tarbijatelt senisele aktsiisile lisaks veel 10 miljonit eurot.

„Uudis aktsiisimaksu tõusust tuli tootjatele kahetsusväärselt ootamatult ja avaliku debatita. Saku Õlletehas ei mõista valitsust alkoholiaktsiisi tõstmise otsuse eest hukka, kuid möönab, et ettevõtted vajavad oluliselt rohkem aega ning sooviksid dialoogi, et sellised muutused aegsasti plaanidesse sisse kirjutada. Edumeelses ja avatud riigis, nagu seda Eesti vaieldamatult on, ootaksime selliste otsuste eel rohkem dialoogi,“ kommenteeris Kastein.

Aktsiisi tõstmine on risti vastupidine mõlema koalitsioonipartneri kevadel välja öeldud põhimõttele, mis lubas alkoholitootjatele maksurahu ning kinnitas, et järske muudatusi plaanis pole.

„Surve toodete hindadele on kasvavate tooraine hindade valguses ja elektri kallinemise näol juba täna väga suur. Samas mõistan riigijuhte ja saan aru, et valikuid väga palju laual pole ja needki on suht ebameeldivad, “ ütles Kastein.

Aktsiisitõus valguses tuleb Saku Õlletehasel üle vaadata nii tuleva aasta tootmisprognoosid kui ka kulud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. September 2011, 11:35

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing