Faber: kulla hind võib langeda 1 100 dollarile

Maarja-Liis Mitri 26. september 2011, 18:08

Kulla hinnal, mis viimastel nädalatel jälle alanema on hakanud, on veel päris palju ruumi kukkumiseks, sõnas tuntud investor Marc Faber esmaspäeval CNBC-le antud intervjuus.

Marc Faber, kes on finantsmaailmas tuntud oma süngete ennustuste poolest, ütles, et praeguse languse põhi saabub 1 500 dollari ümbruses, kuid kui kukkumine seal pidama ei jää, võib lõplikuks põhjaks saada hoopis hinnavahemik 1 100 - 1 200 dollaril. Mees lisas, et kuigi hiljutine hinnalangus oli tingitud tööstusmetallide ümber valitsevast närvilisusest, ei üllataks teda kulla hinna       40-protsendiline kukkumine.

Reedel toimus USA turul kulla hinna suurim langus rohkem kui viie aasta jooksul. Mitmed analüütikud usuvad aga siiani, et väärismetalli hind võib tõusta üle 2 000 dollari.

Vaatamata sellele, et Faber kuulutab pikaajalises perspektiivis langust, näeb ta ka ise, et suure tõenäosusega võib lähiajal toimuda siiski nii aktsiaturgude kui ka kulla hinna taastumine, pärast mida algab pikem langusperiood.   

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. September 2011, 18:08
Otsi:

Ava täpsem otsing