Maailm on karuturul

Romet Kreek 26. september 2011, 08:29

Neljapäeval astus MSCI maailma aktsiaindeks ajaloolise sammu ning maailma aktsiaturud läksid karuturgu, kuna indeks on 2. mai tipust kukkunud 20 protsenti. Alates maist on maailmas aktsiaturgudel hävinud enam kui kümme triljonit dollarit.

Neljapäeval sisenes karuturule ka arenenud riikide aktsiatest koosnev MSCI aktsiaindeks.

Arenevate turgude aktsiaindeks on karuturul juba 13. septembrist. See indeks on 2. mai tipust kukkunud 27 protsenti. Kuid mitte sugugi kõigi 21 riigi aktsiaturud, mis indeksisse kuuluvad, ei ole karuturul - kaheksa turgu ei ole sinna jõudnud, seal hulgas Lõuna-Aafrika Vabariik. 24 arenenud turust ei ole vähemalt 20 protsenti kukkunud USA, Suurbritannia, Kanada, Singapur ja Uus-Meremaa.

Kapituleerumist ei pruugi olla toimunud. “Me püüame määrata, millal müügikapitulatsioon on läbi,” ütles Market Studiese asutaja DeMark. “Me püüame leida languspunkti, kus viimane müüja on müünud. See võib juhtuda juba kõige varem selle nädala neljapäeval.”

RBC Global Asset Managementi USA aktsiakauplemise juht Ryan Larson ütles, et investorid võivad sattuda paanikasse, kui S&P 500 indeks ei suuda jääda pidama 1101,54 punktil.

“Kui läheb paanikaks, müüvad investorid kõigepealt aktsiad, mis ei ole soovitud tulemusi andnud, seejärel need aktsiad, mis töötavad, et võtta kasumit ning lõpuks müüakse valimatult kõike, millele näpud taha saadakse,” ütles Larson. “Paljud arvasid, et me nägime kapituleerumist 8. augusti nädalal. Kuid kuna ebakindlus kasvas nii USAs kui välismaal, arvame me, et me ei ole veel kapituleerumist näinud.”

Loe pikemalt tänasest Äripäeva paberväljaandest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    27. September 2011, 10:31
    Otsi:

    Ava täpsem otsing