• Jaga lugu:

  Kaubanduskoda: investeeringud on osaliselt pealesunnitud

  Viimastel aastatel investeeriti võrdlemisi vähe ja nüüd on ettevõtted sunnitud edasi lükatud investeeringuid teoks tegema, kommenteeris Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ettevõtete põhivarainvesteeringute statistikat.

  Mida rääkisid tootmise laiendamisest Nefab Packaging OÜ, AS Matek, AS Kitman, Westaqua-Invest OÜ, ABB AS, Incap Electronics Estonia OÜ ja Eastman Specialities AS, loe tänasest Äripäevast. Artiklit saab lugeda paberlehest tellides lehe SIIT või ostes päevapileti SIIT.
  Kommenteerib Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektori kt Mait Palts.
  Üldine suundumus on sel aastal olnud tõesti investeeringute mahu suurendamisele. Selleks on mitmeid põhjuseid, kaasa arvatud senine võrdlemisi madal investeeringute maht, mis ei ole pikemas perspektiivis jätkusuutlik. Viimastel aastatel edasi lükatud investeeringuid ollakse nüüd sunnitud tegema. Üldiselt on paranenud aga ka kindlustunne ning eriti on positiivselt mõjunud kogu eksportiva sektori üldine hea käekäik, mis on kaasa toonud investeerimisotsuseid. Ka positiivsed majandustulemused on võimaldanud jälle investeerida ja ka välisvahendeid kaasata.
  Kui vaadata nii investeerinud ettevõtete arvu kasvu kui ka investeeringute mahtu, ei saa loomulikult jätkuvalt mööda ka madalast võrdlusbaasist.
  Peamiselt lähevad investeeringud aga endiselt tootmisse, nii seadmete uuendamisse kui ka tootmisvõimsuste suurendamisse. Kindlasti on oluline ka investeeringutel hoonete ja rajatiste ehitamisse. Neid investeeringuid oli aasta tagasi väga vähe, kuid nüüd on maht mõnevõrra kasvama.
  Seda, kas praegu on investeerimisel ülekaalus sisemaine või väliskapital, on keeruline hinnata. Pigem on näha, et kasv on olnud võrdne.
  Sõidukipargi väljavahetamine on ilmselt mõnevõrra hoogustunud, kuid selle najale investeeringute kasvu tervikuna panna ei julge. Ühte tüüpilist (investeeriva ettevõtte – toim) näidet on keeruline tuua – pigem on see ikkagi ekspordile suunatud tootmisettevõte.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Senat on heaks kiitmas Bideni taristu plaani
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.