SEB: laenunõudlus on pigem tagasihoidlik

Anne Oja 27. september 2011, 10:20

Investeeringuid tootmishooneisse teevad ekspordile suunatud ettevõtted, kuid üldine laenunõudlus on tagasihoidlik, selgub SEB kommentaarist buumieelset investeerimismahtu ületavale ettevõtete põhivarainvesteeringute statistikale.

Mida rääkisid tootmise laiendamisest Nefab Packaging OÜ, AS Matek, AS Kitman, Westaqua-Invest OÜ, ABB AS, Incap Electronics Estonia OÜ ja Eastman Specialities AS, loe tänasest Äripäevast. Artiklit saab lugeda paberlehest tellides lehe SIIT või ostes päevapileti SIIT.

Järgneb SEB ettevõtete panganduse valdkonna juhi Allan Pariku kommentaar põhivarainvesteeringute statistikale.

Aastases võrdluses on ettevõtete laenunõudlus pigem tagasihoidlik ja vaadates maailmamajanduse segaseid aegu on konservatiivne laenukäitumine ka õigustatud. Investeeringuid tootmishoonetesse teevad üht või teistpidi ekspordile suunatud ettevõtted. Suurim on aktiivsus põllumajanduses ja toiduainetööstuses. 2011. aastal on suurenenud laenukäive aga ka näiteks töötlevas tööstuses ning metsamajanduses. Sõidukiliisingud ei ole sealjuures suure osakaaluga. Tavapärane omavahendite osakaal investeeringutest on 25-30%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. September 2011, 10:20

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing