Alyona Stadnik • 28. september 2011 kell 8:26

Tallinn on tõusnud finantskeskuste seas

Maailma finantskeskuste indeksi GFCI järgi on London ja New York jätkuvalt juhtivad panganduslinnad, Tallinn on võrreldes teistega tõusnud kõige rohkem. 

Uuringufirma Z/Yen avaldab 75 linna hõlmava finantskeskuste indeksit kaks korda aastas. Uuringust selgub, et Põhja ja Ida-Euroopa finantskeskused muutuvad tugevamaks. Esile on tõstetud Tallinn, mis tõusis 67. kohale 118 punktiga, Moskva  sai lisaks 75 punkti, olles 61 kohal.

New Yorgile järgnevad edetabelis Hongkong, Singapur, Tokio ja Chicago. Meie lähilinnadest on Stockholm 28. kohal, Kopenhaagen 34., Oslo 37. ja Helsingi 39. kohal. Euroopa linnadest järgnevad meile Valletta, Peterburi, Budapest, Reykjavik ja tabeli viimasel kohal olnud Ateena.

Indeks põhineb pangandus- ja finantsteenuste ekspertide vaatlustel ja uuringutel, samuti aga sellistel objektiivsetel faktoritel nagu kontorite rendihinnad ning rahulolu lennujaamade ja transpordiga.

Arvesse on võetud nii rahvaarv, majanduskliima, turusituatsioon, infrastruktuur kui üldine konkurentsivõime. Varasemalt on London alati kindlalt esikohal püsinud, New York visalt kannul ja ülejäänud linnad üsna kõvasti maas.

Hetkel kuum