• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinn on tõusnud finantskeskuste seas

  Maailma finantskeskuste indeksi GFCI järgi on London ja New York jätkuvalt juhtivad panganduslinnad, Tallinn on võrreldes teistega tõusnud kõige rohkem. 

  Uuringufirma Z/Yen avaldab 75 linna hõlmava finantskeskuste indeksit kaks korda aastas. Uuringust selgub, et Põhja ja Ida-Euroopa finantskeskused muutuvad tugevamaks. Esile on tõstetud Tallinn, mis tõusis 67. kohale 118 punktiga, Moskva  sai lisaks 75 punkti, olles 61 kohal.
  New Yorgile järgnevad edetabelis Hongkong, Singapur, Tokio ja Chicago. Meie lähilinnadest on Stockholm 28. kohal, Kopenhaagen 34., Oslo 37. ja Helsingi 39. kohal. Euroopa linnadest järgnevad meile Valletta, Peterburi, Budapest, Reykjavik ja tabeli viimasel kohal olnud Ateena.
  Indeks põhineb pangandus- ja finantsteenuste ekspertide vaatlustel ja uuringutel, samuti aga sellistel objektiivsetel faktoritel nagu kontorite rendihinnad ning rahulolu lennujaamade ja transpordiga.
  Arvesse on võetud nii rahvaarv, majanduskliima, turusituatsioon, infrastruktuur kui üldine konkurentsivõime. Varasemalt on London alati kindlalt esikohal püsinud, New York visalt kannul ja ülejäänud linnad üsna kõvasti maas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Aasia aktsiaturud on langemas
Aasia aktsiaturud on täna langenud, sest bitcoini hinnarekordi ja USA aktsiaturgude tõusuga seotud optimism leevenes ja seda hakkasid asendama värsked mured Hiina kinnisvarasektori pärast, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud on täna langenud, sest bitcoini hinnarekordi ja USA aktsiaturgude tõusuga seotud optimism leevenes ja seda hakkasid asendama värsked mured Hiina kinnisvarasektori pärast, vahendab Reuters.
Ehitushinnad on aastaga kasvanud 12 protsenti
Ehitusplatsil tekkivad kulud hüppasid kvartaliga 5 ja aastatagusega võrreldes 11,8%, üle kahe kolmandiku hinnatõusust tuli ehitusmaterjalide hinnakasvust.
Ehitusplatsil tekkivad kulud hüppasid kvartaliga 5 ja aastatagusega võrreldes 11,8%, üle kahe kolmandiku hinnatõusust tuli ehitusmaterjalide hinnakasvust.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.