Nike laieneb Silicon Valley’sse

Maarja-Liis Mitri 28. september 2011, 19:33

Maailma suurim spordijalatsite tootja Nike plaanib Silicon Valley’sse rajada startup’e toetava riskikapitaliharu, püüdes seeläbi vähendada tootmiskulusid ja astuda sammu uue generatsiooni rohelise tehnoloogia poole, kirjutab uudisteportaal Bloomberg.

Nike’i haru saaks nimeks Sustainable Business & Innovation Lab (Jätkusuutliku Äri ja Innovatsiooni Labor) ja selle tegevus oleks suunatud koostööle ettevõtetega, mis keskenduvad alternatiivsetele energiaallikatele ja efektiivsemate tootmismeetodite väljatöötamisele. Lisaks soovitakse koostööd teha tervislikke eluviise propageerivate firmadega.

Nike loodab, et innovatsioon aitab ettevõttel võidelda paremini nii majanduse aeglustumise tagajärgede kui ka varustamistakistustega. Ühtlasi soovitakse parandada oma mainet ka keskkonnateadlike klientide silmis.

Ettevõtte esindaja keeldus kommenteerimast, kui palju Nike antud plaani investeerida kavatseb. Suurim risk seisnebki ettevõtete valikus, millesse investeerida, sest 30-40% juhtudest kaotavad riskikapitalistid pea kogu oma raha ja 80% juhtudest ei saavutata soovitud tulumäära. 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    13. March 2014, 11:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing