Hongkongi börs on taifuuni kartuses kinni

Romet Kreek 29. september 2011, 09:12

Hongkongis suleti taifuun Nesati kartuses börs, pangad, koolid, kohtud ja valitsusasutused.

Teised aktsiaturud lainetasid eri suundades. Jaapani aktsiaturg tõusis 0,3 protsenti, Taiwan 0,5 protsenti, Korea 2,6 protsenti, Tai 0,4 protsenti, Malaisia 0,5 protsenti ja Mongoolia 3,3 protsenti. Hiina aktsiaturg langes 0,3 protsenti, Austraalia 0,8 protsenti, India 0,4 protsenti, Singapur 0,2 protsenti ja Vietnam 1,4 protsenti.

Jaapani jaemüük kahanes aastaga 2,6 protsenti.

Korea kiirustab panku tagant, et need suurendaksid välisvaluutades likviidsust, kuna nad võivad jääda kasvava finantstormi mõjude kätte Euroopas. Bloombergi andmetel peavad pangad vaatamata ka mujale kui vaid USAsse ja Euroopasse raha kaasamisel, ütles Finantsteenuste komisjoni juht Kim Seok Dong täna.

Bloombergi poolt tehtud analüütikute küsitluse tulemus näitas, et 2016. aastaks oodatakse Hiina majanduskasvu aeglustumist vähemaks kui viiele protsendile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. September 2011, 09:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing