Signe Sillasoo • 29. september 2011 kell 21:00

Kaemus poja kaotanud vanemate hingeellu

Film "Jäneseurg" heidab pilgu poja kaotanud perekonna kaotusvalule, leinale ja sellest toibumisele.

Becca ja Howie Corbett (Nicole Kidman ja Aaron Eckhart) olid kaheksa kuud tagasi õnnelik äärelinnapere, kellel polnud millestki puudust. Nüüd elavad nad mälestustes, igatsuses, süütundes, sarkasmis ja kontrollitud vihas, leinates oma väikest poega, kes autoõnnetuses hukkus. Nad otsivad kumbki omal moel lohutust.

"See on lugu inimestest, kes on oma emotsioonide lõksus vangis, ent püüavad sellest vanglast meeleheitlikult välja pääseda," selgitas režissöör John Cameron Mitchell. "Becca tunneb ennast üksi, mitte miski ei lohuta teda, ei religioon, teraapia ega perekond. Ainus inimene, kes teda aidata suudab, on poiss, kes tema poja tappis. See on veider, ilus ja ootamatu, kuid võlub mind selle loo juures kõige rohkem," kommenteeris ta.

Film peaks Mitchelli sõnul puudutama igaüht, kes on pidanud mõne lähedase kaotamise valust üle saama. "Oli tore teha filmi, mis lubas väljendada avalikult ja ausalt selle teemaga seotut," tunnistas režissöör, kes ise aastate eest oma nooremana venna kaotas.

"Meil keelati oma tundeid väljendada, see ei olnud sellel ajal ja selles kohas lubatud. Militaarse taustaga katoliiklikus perekonnas ei räägitud sellest," paljastas režissöör, kes usub, et see ei ole lahendus. "Võtab aega, et inimestele meelde tuletada, et hea ja aus nutt sellistel puhkudel on sama oluline kui mõnel juhul näiteks põnev reis," sõnas ta. "See film kujutabki 90 minutit emotsionaalset vabanemist. Vaikne film lärmakal ajal," võttis Mitchell kokku.

Nicole Kidman kandideeris selle David Lindsay-Abaire'i Pulitzeri preemia pälvinud näidendi ainetel valminud draamas tehtud rolliga Oscarile ja Kuldgloobusele.

Hetkel kuum