• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaemus poja kaotanud vanemate hingeellu

  Film "Jäneseurg" heidab pilgu poja kaotanud perekonna kaotusvalule, leinale ja sellest toibumisele.
  Becca ja Howie Corbett (Nicole Kidman ja Aaron Eckhart) olid kaheksa kuud tagasi õnnelik äärelinnapere, kellel polnud millestki puudust. Nüüd elavad nad mälestustes, igatsuses, süütundes, sarkasmis ja kontrollitud vihas, leinates oma väikest poega, kes autoõnnetuses hukkus. Nad otsivad kumbki omal moel lohutust.
  "See on lugu inimestest, kes on oma emotsioonide lõksus vangis, ent püüavad sellest vanglast meeleheitlikult välja pääseda," selgitas režissöör John Cameron Mitchell. "Becca tunneb ennast üksi, mitte miski ei lohuta teda, ei religioon, teraapia ega perekond. Ainus inimene, kes teda aidata suudab, on poiss, kes tema poja tappis. See on veider, ilus ja ootamatu, kuid võlub mind selle loo juures kõige rohkem," kommenteeris ta.
  Film peaks Mitchelli sõnul puudutama igaüht, kes on pidanud mõne lähedase kaotamise valust üle saama. "Oli tore teha filmi, mis lubas väljendada avalikult ja ausalt selle teemaga seotut," tunnistas režissöör, kes ise aastate eest oma nooremana venna kaotas.
  "Meil keelati oma tundeid väljendada, see ei olnud sellel ajal ja selles kohas lubatud. Militaarse taustaga katoliiklikus perekonnas ei räägitud sellest," paljastas režissöör, kes usub, et see ei ole lahendus. "Võtab aega, et inimestele meelde tuletada, et hea ja aus nutt sellistel puhkudel on sama oluline kui mõnel juhul näiteks põnev reis," sõnas ta. "See film kujutabki 90 minutit emotsionaalset vabanemist. Vaikne film lärmakal ajal," võttis Mitchell kokku.
  Nicole Kidman kandideeris selle David Lindsay-Abaire'i Pulitzeri preemia pälvinud näidendi ainetel valminud draamas tehtud rolliga Oscarile ja Kuldgloobusele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.